Hymatek
Capture Theme > Nyheter > Nyhetsarkiv > Nyheter > Vellykket idriftsettelse på Kammerfoss
Foto: «Kammerfoss kraftstasjon» av PeltonMan - Eget verk. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Vellykket idriftsettelse på Kammerfoss

I slutten av juni utførte Hymatek en vellykket idriftsettelse av elektronisk regulator for Kammerfoss Kraftverk og Skagerak Kraft. Regulatoren var av typen HYMAREG ® 10S (aggregatregulator). Dette er en kombinasjons-regulator som inkluderer en komplett statisk magnetisering og en fullverdig turbinregulator. Dette er en kompakt, driftssikker og kostnadseffektiv løsning. HYMAREG 10S for statisk magnetisering er en videreutvikling av HYMAREG 10B som benyttes ved børsteløse applikasjoner.

Igjennom hele prosjektet har det vært et godt samarbeid mellom Hymatek og Skagerak Kraft. Idriftsettelsen gikk etter plan og samarbeidet mot leverandører av oljetrykksanlegg og kontrollanlegg fungerte på en tilfredsstillende måte.

Kammerfoss ligger nederst i Kragerøvassdraget og er heleid av Skagerak Kraft AS. Anlegget har en Kaplan-turbin med en effekt på ca 1.9MW og en midlere årsproduksjon på omtrent 10GWh. Stasjonen er opprinnelig fra 1958, men har over den seneste tiden vært gjenstand for oppgraderinger.

Kammerfoss er første anlegget ut under rammeavtalen Skagerak og Hymatek inngikk januar 2013. Hymatek ser frem til flere vellykkede leveranser for Skagerak.

For å lese mer om HYMAREG ser denne siden.

Foto: «Kammerfoss kraftstasjon» av PeltonMan – Eget verk. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Tagger:, ,

Org.nr. 912 183 262 – Sentralbord: +47 23 37 80 40 - Besøks-/postadresse: Ole Deviks vei 18, 0666 Oslo, Norge
Copyright © 2016 Hymatek Controls AS, en del av Rainpower-konsernet
Powered by Warp Theme Framework