Hymatek
Capture Theme > Nyheter > Nyhetsarkiv > Nyheter > Ny generasjon Hydrotrol og Magnostat i drift på Skagen kraftverk

Ny generasjon Hydrotrol og Magnostat i drift på Skagen kraftverk

I forbindelse med oppgradering av Skagen kraftverk i Luster kommune har vi levert både ny turbin- og spenningsregulator, begge av vår nye generasjon. Dette er en av de første leveransene hvor begge disse produktene er idriftsatt på samme stasjon, og den nye ConnexiTM-plattformen virkelig kommer til sin rett.

Som tidligere omtalt, har Hymatek Controls de siste årene lagt ned omfattende arbeid i utviklingen av vår nye regulatorplattform, ConnexiTM. Plattformen er hjertet i begge produktene levert til Skagen: turbinregulator Hydrotrol 20P, og spenningsregulator Magnostat 20S. Installasjonen omfatter individuelle regulatorer for alle seks aggregatene i kraftverket, og markerer en viktig milepæl i arbeidet med plattformen.  

Alle produkter i den nye generasjonen leveres med 10,4’’ betjeningspanel, hvor brukervennlighet er satt i fokus. Enkel gjennomføring av de vanligste arbeidsprosessene er vektlagt: konfigurering/parametrisering, testing på anlegg, feilsøking og sanntidslogging. Samtidig gjør moderne hardware i ConnexiTM at vi posisjonerer oss for videre software-utvikling, hvor eksempelvis prediktivt vedlikehold ved hjelp av tilstandsovervåking er et mål på sikt.

 

Det ble tid til en fjelltur også

En jobb i Hymatek Controls gjør gjerne at man får sett store deler av Norge, og denne leveransens tettsted, Skjolden, byr på storslått natur. Samtidig kan et kraftverks betonggulv gjøre at selv de mest motiverte turføtter heller ønsker seg en rolig kveld i godstolen. Fristelsen ble likevel for stor en dag etter arbeidstid, da vi fikk et lokalt tips om en finfin tur til Åsetvatnet. Tipset innebar at turen skulle ta totalt 1,5-2 timer, noe som viste seg å ikke være tilfelle med mindre man hadde føtter fra Sogn. Ingen av oss hadde det, og turen tok derfor ca. 3 timer for oss. Det gjorde ingenting, for etter å ha bevegd oss forbi fossefall og sauer kom vi opp til følgende utsikt:

Alt i alt en vellykket tur, både i og etter arbeidstid!

 

Les mer om våre produkter her:

Hydrotrol 20
Magnostat 20
Connexi

 

Org.nr. 912 183 262 – Sentralbord: +47 23 37 80 40 - Besøks-/postadresse: Ole Deviks vei 18, 0666 Oslo, Norge
Copyright © 2016 Hymatek Controls AS, en del av Rainpower-konsernet
Powered by Warp Theme Framework